Ya Rabb..

Ya Rabb..

Saturday, March 26, 2011

Pelangi kan muncul lagi..

Bismillahirahmanirahim..

Bila hari bertukar ganti, begitu juga satu episod baru dalam idup kan terlakar..Hari ni, saya seolah-olah sedar tuk berpijak di bumi yg nyata..sampai bila tuk menangis. airmata yg hadir, bukan kan mengubah sesuatu sekelip mata..Alhamdulillah, Allah buka pintu ketenangan jiwa tuk saya makin menghampiriNya..airmata yg mnjadi teman setia kebelakangan ini sy seka jauh2, gusar yg bertakhta saya cuba buang ke tepi..

Pergilah duka..jauh dr kamar hati ini..saya perlu bangkit..sampai bila nk terus menerus gini..Saya bertuah sebenarnya, dikurniakan seorang suami yg cukup memahami, really supportive..abg tidak putus2 berikan kata2 semangat..cukup sabar melayan kerenah dan rengekan saya..dan tiap kali berborak, tiap kali sy menangis dan saya katakan sy sedih, sy rindu, mst ada sja lawak2 yg jd pnghibur..dalam menangis pn masih boleh tergelak..terima kasih abang.." terima kasih Ya Allah kerana Kau kurniakan aku anugerah terindah ini". Abang adalah anugerah tuk saya..Dialah suami, dialah kekasih, penghibur, sumber kekuatan tiap kali diri rebah kelemahan dgn ujian2 yg x putus2 menjengah..jasad yg berjauhan mmg buatkan sy sakit..sakit yg amat..hanya sayup suara di talian, pengubat rindu..rindu yg terlalu mncengkam jiwa..tiada siapa yg memahami, hanya hati ini..hanya Dia yg mengerti hambaNya..

Jujur dari hati, Tika jejari ligat membariskan kata2 ini, airmata sederas itu juga yg mengalir..biarkan ia mengalir sepuasnya, agar selepas ini, selepas tekad memagari diri, airmata ni bukan teman di sisi lagi..

Saya kesal dgn diri sendiri..saya terlalu ikutkan perasaan..saya hampir abaikan Amanah yg sepatutnya saya pikul dgn hati ikhlas dan dedikasi..saya memegang amanah tuk mndidik anak2 kecil yg hauskan ilmu..sy berdosa dgn mereka kerana sy mengajar sekadar mngajar..semangat saya seolah-olah hilang..maafkan cikgu, ank2ku..

"Bina perubahan dlm diri, aima nazihah...Kau harus kuat, bangkit..jangan jd lemah layu camni..lembik..kau boleh hadapi dugaan ini dlm senyuman..percayalah, Allah tu Maha Adil kepada setiap hambanya..kau hamba yg terpilih tuk hadapi ujian ini.."


PELANGI SELEPAS HUJAN..ya, pelangi itu akan muncul lagi..seperti bahagia yg sy kecapi dlm rumahtangga sekarang..sy kn tunggu..pelangi dalam kerjaya..insyaAllah..

No comments:

Post a Comment